Ontwijken of ‘game-over’!

Heb jij het verkeer weleens gezien in Marokko? Wat een ramp! Wisten jullie dat Marokko wereldwijd op de 6e plek en in de Arabische wereld op nummer 1 staat met het hoogste aantal verkeersdoden per jaar. Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik ben dankbaar dat wij in Nederland theorie-examen moeten doen en dat er een mogelijkheid is om een auto theoriecursus te volgen. Wil jij jouw CBR theorie-examen oefenen? Kijk voor meer informatie op deze site of neem contact op.

 

Het is echt ongelooflijk waar je rekening mee moet houden op de weg in Casablanca. Naast auto’s, vrachtauto’s, voetgangers, kinderen, motorrijders, scooters en fietsers moet er ook rekening gehouden worden met ezels, paarden (en wagens), honden en katten. Ik durf hier echt niet te rijden binnen de bebouwde kom. Bij tweebaanswegen rijden er met gemak 4 auto’s naast elkaar. Je wordt rechts en links ingehaald. Auto’s stoppen midden op de weg om iemand op te pikken of om een praatje te maken. Taxi’s die met hoge snelheden voorbij racen. Het lijkt wel alsof je in een virtuele wereld een spel speelt. Enig verschil is dat er geen extra levens zijn. Bij ‘game-over’ ben je werkelijk dood. Marokko probeert langzamerhand verbetering te boeken. Afgelopen voorjaar is er aangekondigd dat er een campagne zal komen. Het voornaamste doel is om weggebruikers het belang te laten inzien van de verkeerslichten. Er is nog een lange weg te gaan met bijna 5000 verkeersdoden per jaar.

 

Gelukkig zijn verkeerscampagnes in Nederland gebruikelijk en worden deze serieus genomen. Objectieve informatie is niet altijd makkelijk te vinden. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een rijschool; hoeveel theorielessen en rijlessen heb ik nodig; welke onderwerpen moet ik leren voor het CBR theorie-examen; welke theoriecursus kan ik volgen? Een greep uit de vragen van jongeren en hun ouders over het halen van het rijbewijs. Vanaf begin Oktober krijgen jongeren en hun ouders via advertenties op Facebook en Instagram tips over het kiezen van een goede rijschool, over het praktijk- en theorie-examen en hoe je je het beste voor kunt bereiden. Ik ben enthousiast! Zelfs het CBR en de rijscholen gaan mee met deze tijd.

 

Ik geniet nog even van mijn laatste vakantiedagen. Hoop dat ik mezelf hier kan redden in het verkeer. In mijn volgende blog (als ik het overleef ;)) vertel ik meer over het ontstaan van het CBR. Tot over twee weken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Whatsapp ons