Voor het theorie examen oefenen

Auto kunnen rijden geeft je enorm veel vrijheid! Of je het nu voor vrije tijd wilt gebruiken of om naar je werk te gaan. Natuurlijk moet je daarvoor wel eerst je auto rijbewijs halen. En om je auto rijbewijs te kunnen halen moet je een praktijk én CBR theorie examen afleggen.
Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk te beginnen met het theorie examen oefenen. Dit komt je tijdens je rijlessen goed van pas. Je zult veel sneller door hebben welke handelingen je wel en niet hoort te verrichten tijdens je praktijklessen.

Hoe kun je voor het theorie examen oefenen?

Er zijn verschillende manieren waarop je voor het theorie examen kunt oefenen. Je kunt er zelf, op je eigen houtje, voor gaan zitten en leren, je kunt online of offline studiemateriaal kopen of je kunt meedoen aan onze 2-daagse auto theorie cursus.

Lees verder over de voor en nadelen van alle 3 de mogelijkheden.

Zelf voor het theorie examen oefenen

Voordelen:

 • Je kunt zelf je tijd inplannen. In de avond of in de ochtend, je beslist het helemaal zelf.
 • Ook bepaal je zelf waar je leert. Op school in de kantine, thuis op de bank of waar dan ook.

Nadelen:

 • Je moet jezelf gemotiveerd houden om voldoende te leren voor je examen.
 • Ook kun je verkeerde of gedateerde lesstof leren omdat je per ongeluk een verouderd theorieboek hebt gekocht of geleend. Er zijn helaas ook genoeg websites waarop ze claimen goedkoop lesmateriaal aan te bieden. Vaak is deze stof echter zo gedateerd dat je compleet verkeerde verkeersregels zit te leren!

Gedateerde theorieboeken kunnen je meer kwaad dan goed doen dus let daar absoluut op!
Wij zullen binnenkort theorieboeken van Verjo.nl aanbieden. Alle theoriemateriaal van Verjo is erkend en behandelt de nieuwste verkeersregels. Dus houdt onze website in de gaten.

Online theorie cursus volgen

Voordelen:

 • Je kunt gewoon thuis achter de computer voor je theorie leren.
 • Ook bepaal je zelf wanneer en hoe lang achter elkaar je leert voor je theorie.

Nadelen:

 • Je kunt er helaas niet altijd van uitgaan dat deze online theoriecursussen de meest actuele verkeersregels en CBR vragen behandelen. Je weet immers niet wanneer deze online cursussen voor de laatste keer zijn bijgewerkt naar de nieuwste CBR richtlijnen. Ook weet je niet wie de cursusaanbieders zijn en of het bedrijf wel gekwalificeerd is om deze cursussen aan te mogen bieden. Mocht je alsnog besluiten online voor het theorie examen te oefenen check dan altijd of het materiaal actueel en volgens de nieuwste verkeersregels en richtlijnen van het CBR is!
 • Je hebt de mogelijkheid niet om vragen te stellen als je iets niet begrijpt.

Een klassikale auto theorie cursus op locatie volgen

Voordelen:

 • Als je moeite hebt om je te concentreren, motiveren onze theorieleraren je genoeg om toch actief mee te doen tijdens de klassikale theoriecursus.
 • Je wordt tijdens een klassikale theoriecursus stap voor stap door alle theorie geloodst. Je hoeft niet bang te zijn dat je belangrijke onderdelen voor het examen mist!
 • Alle lesstof wordt zo duidelijk mogelijk uitgelegd. Je leert makkelijker dan als je de lesstof in stilte zou zitten lezen.
 • Doordat je in een interactieve omgeving zit met een theorieleraar en medeleerlingen wordt het leren een stuk leuker en interessanter.
 • Je krijgt de kans vragen te stellen als je iets niet direct begrijpt. Mocht je zelf een vraag niet hebben bedacht dan stelt een van je medeleerlingen deze wel!
 • Een klassikale theorie cursus is bij uitstek de beste methode van leren voor leerlingen met concentratieproblemen of dyslexie!

Nadelen:

 • We kunnen er eigenlijk maar eentje bedenken en dat is dat je zult moeten reizen naar de cursus locatie. En eerlijk=eerlijk wie heeft dat er niet voor over om in een keer en met vlag en wimpel het theorie certificaat te behalen!
 
Jaajaa dankzij VT Opleidingen ben ik geslaagd voor mijn Theorie. Een echte aanrader! Alles wordt heel duidelijk uitgelegd en de lessen waren ook heel erg gezellig.

Voordat je het theorie examen ingaat

Ervoor zorgen dat je goed voorbereidt je theorie examen ingaat is het halve werk. Uitgeput en met wallen onder je ogen voor het CBR theorie examen verschijnen verlaagt je kansen aanzienlijk. Daarom geven je graag deze 5 gouden tips om het je wat makkelijker te maken uitgerust en zonder stress je theorie examen te doen!Open chat
1
Whatsapp ons
Powered by