Voorkomen is beter dan genezen!

theoriecursus spijkenisse vt-opleidingen

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik benieuwd was of ik de autotheorie nog goed beheers. Helaas is de theoriecursus van 23 september door technische problemen komen te vervallen. Binnenkort ga ik wel naar de theoriecursus en vertel ik mijn ervaring. Of komen jullie ook? Neem een kijkje op deze website voor meer informatie. Kijk ook even of jouw rijschool is aangesloten. Zo niet, laat hen contact opnemen.

Wat ik moeilijk vind in het verkeer is file rijden. Pff, wat een ramp! Allerlei auto’s die een aantal keer van baan wisselen; auto’s die langzaam rijden; auto’s die snel rijden; weggebruikers die snel geïrriteerd zijn, enzovoort. Volledige concentratie is verreist. Twee tellen niet opletten en je bent de pineut. Een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje… Ik kan het weten, want afgelopen December was het raak. Ik zat naar buiten te kijken terwijl ik in de file reed. Daardoor zag ik te laat dat de auto voor mij remde. Ik schrok me een ongeluk ;)! Gelukkig waren de automobilist (die ik raakte) en de politie erg vriendelijk. Ik hoor weleens verhalen over ruziënde weggebruikers na een aanrijding. Moet je toch niet aan denken! Wisten jullie dat de meeste ongelukken gebeuren door het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het autorijden? Dat is dus iets wat ik echt niet doe. Levensgevaarlijk!

In 2009 is het onderwerp G in het CBR theorie-examen toegevoegd. Dit gaat over; waarom jonge, beginnende bestuurders vaker bij een ongeval betrokken zijn dan ervaren bestuurders; overschatten van eigen vaardigheden; onderschatten van verkeersrisico’s; waar je rekening mee moet houden als je vermoeid bent en toch gaat rijden; vermindering van het waarnemingsvermogen. Grappig he? 100 jaar geleden dacht de mensheid hier niet over na. Regels zijn ontstaan doordat het steeds drukker is geworden op de weg. Door meer automobilisten zijn er meer problemen waar rekening mee gehouden moet worden. Oh god, jullie zijn ook zo onderweg (nog meer problemen ;)) Wil je jouw CBR theorie-examen oefenen? Meld je dan snel aan voor de theoriecursus!

Volgende week ben ik op vakantie in Marokko. Hebben jullie het verkeer daar weleens gezien? Echt dramatisch! Over 2 weken vertel ik hier meer over. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Whatsapp ons