Waarom verkeerstheorie!?

De praktijk die in theorie omschreven is leer je voor of tijdens het autorijden bij jouw rijschool. De theoriecursus is dus praktische theorie. In het CBR theorie-examen wordt de theoretische praktijk getoetst. De theorie die nodig is om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Conclusie: Praktische theorie en theoretische praktijk zijn allebei van toepassing als het theorie-examen behaald moet worden. Denken jullie ook niet?

In mijn vorige blog vertelde ik dat de vragen over gevaarherkenning destijds op mij waren getest. Inmiddels is het CBR bezig met een nieuwe proef. Schrik niet! De inhoud van het CBR theorie-examen blijft hetzelfde. Tijdens deze proef worden 2 nieuwe vraagvormen getest. Dit zijn de hotspotvraag en de single-sleepvraag. Er wordt bij de hotspotvraag antwoord gegeven door het aantikken van een afbeelding. Bij single-sleepvraag sleep je het juiste antwoord naar een plaats in de afbeelding. Aan de resultaten van deze proef kan het CBR zien of de nieuwe vraagsoorten de kennis van de kandidaat beter kunnen meten dan een meerkeuze-vraag. De kwaliteit van het CBR theorie-examen wordt opnieuw verbeterd. Ik hoor je denken: “Pff, nog moeilijker?” Ben het met jullie eens. Helaas wordt alles steeds moeilijker door meer weggebruikers en nieuwe ontwikkelingen.

Wisten jullie dat de eerste auto (met benzinemotor) in 1871 uitgevonden is door Carl Benz? In de jaren 50 begon de auto zijn opmars te krijgen en in 1958 werd de groei spectaculair. Je kan je wel voorstellen dat zonder verkeersregels het een grote bende zou zijn op de weg. Tegenwoordig zijn er veel meer weggebruikers dan 150 jaar geleden. De verkeersregels zorgen ervoor dat wij gemoedelijk en veilig de weg op kunnen. Het is dus van groot belang dat iedere weggebruiker de verkeerstheorie goed beheerst! Wil jij jouw theorie-examen oefenen kijk dan voor meer informatie op deze site of neem contact op.

Eigenlijk ben ik wel benieuwd of ik mijn autotheorie nog goed beheers. Op 23 september ben ik een van de cursisten. Komen jullie ook? Misschien zet ik mezelf wel gigantisch voor schut! Feit blijft: wanneer men zolang auto rijdt gaat alles vanzelf. Ik schat mezelf niet zo dramatisch in, maar je weet het nooit… In mijn volgende blog vertel ik mijn ervaring hierover. Tot over twee weken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Whatsapp ons